mei 21, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

outplacement

Als werkgever een ontslagproces beginnen? Schakel een outplacementburau in

Het werkgeverschap is op zich een prachtig iets, maar nadelen zijn er helaas ook aan verbonden. Zo kan het op een zeker moment nodig zijn om je personeelsbestand te verkleinen. Een aanleiding daartoe kan zijn dat er bezuinigd moet worden door financieel moeizame tijden. Ook kan een reorganisatie ervoor zorgen dat bepaalde functies in de nabije toekomst niet meer bestaan. Los hiervan kan het zijn dat een individuele medewerker van jouw bedrijf zich niet meer goed voelt of dat er zelfs een conflict is ontstaan tussen jou en een personeelslid. Hoe dan ook, dat de wegen tussen leidinggevenden en medewerkers soms scheiden mag dan wel niet te voorkomen zijn, zaak is toch om dit altijd op een fatsoenlijke manier af te handelen. Een bureau dat gespecialiseerd is in outplacement inschakelen is wat dat betreft echt een aanrader. Waarom, dat lees je hieronder.

outplacement

Waarom een outplacementbureau?

Als je medewerkers in een ontslagproces laat terechtkomen terwijl ze gewoon een doorlopend contract hebben, dan is het slim om hierbij een outplacementbureau in te zetten, want: 

• Een outplacementbureau begeleidt de medewerkers in kwestie bij het vinden van een nieuwe uitdaging. De tevredenheid van deze mensen blijft daarom op peil en het imago van jouw bedrijf daarmee ook.

• Het inzetten van outplacement kost uiteraard geld, maar het kan je ook kosten besparen, n die zin dat als er conflicten ontstaan met werknemers, dat dit dan mogelijk leidt tot dure rechtszaken met inzet van advocaten.

• Wanneer je een outplacementspecialist inschakelt, dan houd je simpelweg meer tijd over om aan het echte ondernemerswerk te besteden. 

Zet een bureau in met deze kenmerken

Wanneer je als werkgever overgaat op outplacement, dan is het raadzaam een bureau in te schakelen dat een goede kennis heeft van de regionale banenmarkt. Een flexibel en veelzijdig bureau heeft ook altijd een streepje voor, net als een bedrijf dat innovatieve werkwijzen hanteert.