juni 24, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

BHV training

Zorg voor iemand met een geldig BHV certificaat op de werkvloer

Het is in Nederland bij wet verplicht dat er iemand op de werkvloer van ieder bedrijf aanwezig is die een BHV certificaat heeft. Als zich een ongeluk of een andere gevaarlijke situatie voordoet kan een bhv’er eerste hulp bieden en er zo voor zorgen dat iedereen zo snel mogelijk in veiligheid gebracht wordt. Om het certificaat te behalen volg je eerst een BVH training.

Inhoud van de BHV training

Deze BHV training kan bij verschillende opleiders gevolgd worden en ook bij G4S. De belangrijkste punten die in de training aan bod komen zijn alarmeren, ontruimen, brandbestrijding, levensreddende handelingen en communicatie. Deze onderwerpen worden allemaal behandeld in de training. Als je ervoor kiest een training BHV te volgen worden er situaties uit de praktijk nagebootst zodat je er zoveel mogelijk van kunt leren.

Houd je kennis op peil

Als je reeds een BHV certificaat in je bezit hebt is het wijsheid je kennis op peil te houden. Dit is wettelijk verplicht. Met een herhalingscursus blijf je goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van BHV en kun je het certificaat hernieuwen.

Hoeveel mensen met BHV heb je nodig? Afhankelijk van de grootte van het bedrijf en het aantal mensen dat er werkt zijn er één of meer bhv’ers nodig. Wordt er gewerkt met een groep bhv’ers dan is het zaak dat er iemand als ploegleider fungeert. De ploegleider weet precies wat ieders taken zijn en houdt de groep goed op de hoogte van alles wat er nodig is om een goede bhv’er te zijn.