april 23, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

Dit zijn de mogelijkheden voor ISDE Zakelijk

Zowel particulieren als bedrijven worden gestimuleerd om maatregelen te nemen om zuiniger met energie om te gaan. De ISDE Zakelijk is daar een goed voorbeeld van ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie. Als ondernemer kun je hiervoor in aanmerking komen als je maatregelen treft die energiebesparing opleveren. Het gaat dan bijvoorbeeld om het isoleren van een bedrijfspand of het aanschaffen van duurzame apparaten zoals een warmtepomp.

ISDE aantrekkelijk voor zakelijke gebruikers

Bij nieuwbouw van een bedrijfspand moet je voldoen aan de EPC, de Energie Prestatie Coëfficiënt. Als een pand niet aan de wettelijke eisen voldoet kan dit een boete opleveren en mag het pand als het gereed is niet in gebruik worden genomen. Het is dus zaak om hier goed op te letten. Maar door aanvullende maatregelen te nemen, zoals het aanschaffen van warmtepompen, zonneboilers of een pelletkachel kun je in aanmerking komen voor een aantrekkelijke subsidie. De ISDE Zakelijk geldt ook voor gemeenten, VvE’s en woningcorporaties die energiebesparende maatregelen nemen. Let op, je kunt alleen subsidie aanvragen voor investeringen die nog niet hebben plaatsgevonden. Een apparaat moet worden geïnstalleerd door een daartoe bevoegd installateur, hiervan moet een factuur worden overlegd.

De regels om in aanmerking te komen voor ISDE Zakelijk

Ben je je aan het verdiepen in de mogelijkheden voor het aanvragen van ISDE Zakelijk? Dan kan het gebeuren dat je er niet helemaal uit komt. De regels zijn op sommige punten best ingewikkeld en het zou zonde zijn als je door een fout in de procedure niet in aanmerking komt voor subsidie. Daarnaast gelden er ook nog aanvullende regels nadat je de investering hebt gedaan. Je mag een warmte pomp of zonneboiler bijvoorbeeld niet binnen een jaar alweer verwijderen. Ook moet je zelf eigenaar zijn van de gedane investering en moet een apparaat binnen 12 maanden nadat hiervoor subsidie is aangevraagd in gebruik worden genomen.

Advies nodig bij de subsidie aanvraag?

Wil je geen risico lopen dat je subsidie voor duurzame investeringen misloopt? Neem dan contact op met de deskundigen van Normakk.nl. Zij hebben inmiddels ruime ervaring opgedaan met het begeleiden van nieuwbouw en renovatie van duurzame panden. Bel voor een afspraak naar telefoonnummer 050 – 727 10 30 of maak gebruik van het contactformulier op de website.