juni 13, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

Finqle logo

MKB factoring is de oplossing voor elke ondernemer

finqle_factoring_detailBij het bedrijf waar ik werk hebben we regelmatig met dubieuze debiteuren te maken. Deze dubieuze debiteuren zijn debiteuren die over het algemeen laat of niet de factuur betalen. Voor een bedrijf is het natuurlijk niet fijn om met debiteuren te werken en daarom moet er worden geprobeerd om dit zo klein mogelijk te houden. Waar ik werk was het aantal debiteuren flink opgelopen.

Oplossing

Aan mij was de taak gegeven om het aantal debiteuren te verlagen en daarom ben ik op zoek gegaan naar een goede oplossing. Na goed nagedacht te hebben kwam ik uit op een geweldige oplossing. Mijn oplossing was “MKB factoring” dit is een concept waarbij het debiteuren beheer volledig of gedeeltelijk kan worden uitbesteed.

finqle_factuur_indienenHet concept houdt in dat de facturen naar een extern bedrijf worden gestuurd die ze als het waren inkoopt. MKB factoring zorgt er dus voor dat een extern bedrijf de factuur betaald en de rest zelf afhandelt. Van het bedrag op de factuur wordt wel een factoring fee berekent. Per bedrijf verschilt de factoring fee, omdat dit kan liggen aan de verschillende percentages die worden aangehouden per bedrijf.

Mijn voorstel was om de factoring dienst van Finqle te gaan gebruiken. Op deze manier wordt het debiteuren beheer gedaan door een ander bedrijf. Het fijne aan dit concept is dat er zelf gekozen kan worden welke facturen worden uitbesteed en welke facturen zelf worden geregeld.

Toen ik dit idee voorlegde werd er enthousiast op gereageerd en er wordt op dit moment naar gekeken!