juli 1, 2022

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

Onzekerheden in de puberteit

Bijna iedere puber heeft er last van; puistjes. Voor velen een grote onzekerheid, terwijl dit eigenlijk heel normaal is. Het lichaam produceert tijdens de pubertijd nou eenmaal veel hormonen. Op het internet worden veel tips en tricks gedeeld om hiervan af te komen. Alleen zijn deze niet altijd te vertrouwen. Zo gaat er ook een verhaal rond dat tandpasta de puistjes zou uitdrogen. Veel pubers hebben dit vast al een keer geprobeerd. Echter is dit helemaal niet verstandig. Uit onderzoek is gebleken dat tandpasta wel degelijk helpt tegen het doden van de bacteriën, maar daarentegen kan het irritaties veroorzaken, de huid eromheen uitdrogen en ervoor zorgen dat er nieuwe puistjes ontstaan.

Gezichtsverzorging van pubers

Veel pubers beginnen en eindigen de dag met een grondige gezichtsverzorging. Zo beginnen ze met een cleanser om je huid te reinigen, gooien ze er vervolgens nog een toner en een serum op en eindigen ze de behandeling met een moisturiser om de dag goed te beginnen. Met een goede en constante gezichtsverzorging kun je er voor zorgen dat je puistjes mogelijk wat minder worden of je huid minder droog. Op het internet staat het vol met tutorials, adviezen en reviews. Vaak wordt er geadviseerd om natuurlijke gezichtsverzorging te kopen, maar wat is eigenlijk het verschil?

Natuurlijke producten

Natuurlijke gezichtsverzorging zou beter voor je huid moeten zijn, omdat kunstmatige stoffen gelinkt kunnen worden aan huidirritaties en allergische reacties. Steeds meer mensen krijgen interesse in de natuurlijke producten, het is een trend. Hierdoor ontstaan er meer bedrijven die deze producten verkopen. Natuurlijke producten zijn daarbij ook beter voor het milieu. Echter is het belangrijk om goed te kijken welke ingrediënten in zo’n product zitten, aangezien bedrijven deze benaming al mogen gebruiken wanneer er maar één natuurlijk product is toegevoegd. Dan zouden er dus nog steeds kunstmatige producten in zitten die irritaties kunnen veroorzaken.