mei 21, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

Aanhanger

Aanhangerrijles volgen om met een zwaardere aanhanger te mogen rijden

Wanneer je met een zwaardere aanhanger wilt rijden, is het volgen van een aanhangerrijles noodzakelijk. Bij een korte aanhanger, zoals de meeste vouwwagens of kleine aanhangers, is dit niet noodzakelijk. In dat geval heb je voldoende aan een autorijbewijs, wat omschreven wordt als rijbewijs B. Dit rijbewijs geeft je het recht om een aanhanger te trekken met een maximaal gewicht van 750 kilo. Mocht de aanhanger zwaarder zijn dan 750 kilo, dan mag deze samen met de auto niet boven de 3,5 ton uitkomen. In dit artikel vertellen we je meer over het volgen van deze rijles.

Aanhangerrijles

Voordelen van een aanhangerrijles volgen

Het voornaamste voordeel van rijlessen voor het rijden met een aanhanger, zijn de extra mogelijkheden die het je biedt. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om met een zwaardere aanhanger te verhuizen. De mogelijkheid om een zwaardere aanhanger te gebruiken voor het vervoer van bouwmaterialen, enzovoorts. Het geeft direct aan, dat het bij sommige beroepen zelfs verplicht is om een rijbewijs te hebben om ook met zwaardere aanhangers te mogen rijden. Veel mensen gaan bij het behalen van een rijbewijs voor het mogen rijden met een aanhanger voor het rijbewijs BE. Dit rijbewijs biedt de mogelijkheid om een aanhanger van 3,5 ton te trekken en in sommige gevallen ook aanhangers van meer dan 3,5 ton.

Osseforth

Proefles aanvragen bij je eerste rijles

Net als bij het volgen van autorijlessen, wordt ook voor het behalen van je aanhangerrijbewijs vaak een gratis proefles aangeboden door rijscholen. Het kan verstandig zijn om voor zo’n proefles te kiezen, zodat je een beeld krijgt van het type rijlessen wat je straks zal gaan volgen. Daarbij is het belangrijk om een goede band te hebben met je instructeur. Immers, je zal een lange tijd met hem of haar in de auto zitten tijdens het halen van je rijbewijs. Kijk maar eens op de website.