juni 13, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

kunststoftanks

Ga zuinig met water om

Het valt niemand meer op dat het milieu iets is om over na te denken, isoleren doen we om energie te besparen. Met het gebruik van kunststoftanks kunnen we water besparen wat we normaal gebruiken om bijvoorbeeld de tuin mee te sproeien. Door gebruik te maken van een kunststof tank ik de tuin, vang je het regenwater op wat je kunt hergebruiken om bijvoorbeeld de tuin mee te sproeien. Maar je kunt het water ook gebruiken om de toilet mee door te spoelen. 

kunststoftanks

Aandachtspunten voor een watertank

Wil je gebruik maken van kunststof tanks dan is het goed te weten welke eigenschappen de tank moet hebben. Wil je de tank gebruiken om er drinkwater in op te slaan, is het noodzakelijk dat er geen UV licht in de tank kan komen. Dit om te voorkomen dat er algvorming ontstaat, ook is het goed als er een opening is waar je de tank door schoon kunt maken. Is het een grote tank, dan is een tussenschot geen overbodige luxe. Hiermee voorkom je dat als er vuil in de tank komt, je de hele tank moet schoonmaken.

Tank voor een camper

Kunstoftanks worden ook gebruikt in auto’s en campers, in auto;s om bijvoorbeeld de koelvloeistof op te slaan of de olie. In een camper wordt een tank gebruikt om water op te slaan om af te wassen, of voor drinkwater uit de kraan. Wel dien je erop te letten dat je deze tank niet schoon maakt met chemische middelen, en vul de tank altijd met slangen van jezelf. Je weet nooit wanneer je slangen van de camping gebruikt, wat er voor vloeistof doorheen is gegaan.