april 18, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

Hoger in Google komen in 5 stappen

Om te zorgen dat jouw website zo hoog mogelijk terecht komt in de zoekresultaten van Google zijn er een aantal stappen die je kunt ondernemen. Maar waarom is het nou eigenlijk zo belangrijk om bovenaan te staan?

30% van de Google gebruikers klikt op het eerste organische (dus niet betaalde) zoekresultaat. Wanneer je het tweede zoekresultaat bent kun je 15% van de gebruikers verwachten en het derde resultaat moet het doen met zo’n 10% van de zoekers. Als bedrijf is het dus belangrijk om te vechten voor die eerste plaats op de zoekresultaten waar jij op gevonden wilt worden. 

Hoe kom ik zo hoog mogelijk?

Om zo hoog mogelijk terecht te komen in deze zoekwoorden moet je zorgen dat je een goede zoekmachine optimalisatie hebt ofwel SEO. Er zijn een aantal manieren om dit zo effectief en efficiënt mogelijk te doen. In deze blog staan de vijf stappen waarmee jij jouw bedrijf boven in de zoekmachine krijgt.

1.       Zoekwoordenonderzoek

Door middel van een zoekwoordenonderzoek krijg je inzicht in welke zoektermen worden gezocht door jouw doelgroep en welke zoekwoorden dus belangrijk zijn. Hiermee verspil je geen tijd en optimaliseer je jouw website voor de mensen die er toe doen.

2.       Techniek van een website

Een goed werkende website is niet alleen belangrijk voor het gemak van de gebruiker maar ook om een hoge zoekpositie te verwerven. Door het verbeteren van de snelheid, verwijderen van technische fouten en de HTML-codes optimaliseren kun je er voor zorgen dat jouw website een hogere score krijgt van Google.

3.       SEO copywriting

Door middel van teksten die voor zowel klanten als zoekmachines aantrekkelijk zijn zal jouw website relevanter worden. De website wordt gevuld met relevante informatie over product of merk. Met de toevoeging van wat extra website pagina’s kun je dus ineens een stuk stijgen.

4.       Linkbuilding

Door middel van linkbuilding bouw je als website steeds meer autoriteit op. Deze autoriteit wordt erkend door Google en beloond met een hogere positie op de zoekpagina’s. Je doet aan linkbuilding wanneer er op andere websites naar jouw verwezen wordt. Dit kan je onder andere doen door middel van een blog.

5.       Stappen blijven herhalen

Wanneer je eenmaal bovenaan staat op het gewenste zoekwoord is het nog niet klaar. Andere organisaties zullen namelijk proberen om jou van de troon te stoten. Om dit te voorkomen is het belangrijk om je bezig te blijven houden met zoekwoord optimalisatie en deze positie te behouden.

Wat kan DoubleSmart voor jou betekenen?

In een concurrerende markt is het lastig om een hoge positie te behalen wanneer je niet erg bekend bent met SEO. Bij DoubleSmart staan wij klaar om jouw website te optimaliseren en zo meer websiteverkeer te realiseren! Met een team aan ervaren specialisten zullen wij er het maximale uithalen. Benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bekijk de website van DoubleSmart.