juli 23, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

https://www.tcacademy.nl/blog/loopbaanadviseur/

Kijk op tcacademy.nl voor de opleiding tot loopbaanadviseur

Als je bij een bedrijf werkt dat binnenkort gaat fuseren kan het wel eens zijn dat je een andere functie krijgt of dat je huidige baan een andere invulling krijgt. Als je niet zeker weet of dit wel bij je past kun je een loopbaanadviseur inschakelen om je te helpen. Kijk hiervoor eens op https://www.tcacademy.nl/blog/loopbaanadviseur/.

Kijk welke baan bij je past

Een loopbaanadviseur is er voor jou en ze kijken eerst naar wie je bent als persoon, wat je wilt en wat je kunt. Daarna bekijken ze de situatie op het werk zoals deze is en hoe het in de toekomst gaat worden. Op die manier kunnen zij bepalen wat de functie inhoudt en of deze wel goed bij je past. Is dat niet het geval dan kun je besluiten een andere baan te zoeken of kan er in overleg met de werkgever bekeken worden of de functie anders ingevuld kan worden zodat deze beter bij jou past en jij je er op je plek voelt.

Hulp bij problemen met een functie

Een loopbaanadviseur kan ook ingeschakeld worden als je een baan hebt waarin je het gevoel hebt dat je steeds vastloopt en niet verder komt. Dit kan betekenen dat het niet de juiste baan voor je is maar als je zelf niet goed weet hoe je dit kunt oplossen kan een loopbaanadviseur je daarbij helpen. Deze adviseur heeft daar een opleiding voor gevolgd maar heeft ook ruime ervaring opgedaan in de praktijk. Op die manier weten ze hoe ze een bepaald probleem het beste kunnen aanpakken zodat jij een baan krijgt waarbij jij je lekker in je vel voelt en die voor jou gemaakt is. Dit is niet alleen goed voor jou als werknemer maar levert de werkgever ook iets op omdat je gemotiveerd aan het werk bent en productiever bent.