mei 21, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

Je eigen website maken als promotie van jezelf

Je eigen website maken als promotie van jezelf

 

Ik denk dat mensen tegenwoordig veel te moeilijk doen over dingen, terwijl ik denk: de wereld ligt aan je voeten, zorg dat je eruit haalt wat er in zit! Tegenwoordig is het internet zo bereikbaar voor iedereen, is het zo gemakkelijk bijvoorbeeld om je eigen website maken, dat ik me afvraag waarom niet meer mensen hier iets mee doen. Ik geloof heilig in zelfpromotie, het is iets waar ik mee opgegroeid ben en wat me een stuk verder heeft geholpen. Bovendien heeft het een financiële motivatie, als ik niet zorg voor de promotie van mezelf als een product én van de producten die ik maak – ik ben een kunstenaar, namelijk – dan heb ik ook geen inkomsten. Zonder inkomsten geen brood op de plank en geen energie voor promotie. Ik moet die motor dus draaiende zien te houden. Een eigen website maken was voor mij de start van mezelf in de kijker te spelen omdat ik heb gemerkt dat veel van het leven zich toch online afspeelt. Ik kan wel in hele fancy kleding hier rondjes door de straat gaan paraderen, maar daar heb ik alleen mijn buren mee, of desnoods slechts enkele mensen hier uit de stad. Maar als ik heel Nederland wil bereiken dan heb ik echt een ander medium en een ander podium nodig natuurlijk. Ik besloot daarom tot een eigen website maken en dat was de beste stap die ik had kunnen nemen, niet te vergeten namelijk dat ik er uiteindelijk inderdaad heel veel aandacht mee heb gekregen.