mei 21, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

Met kentekencheck ben je niet meer afhankelijk van de verkoper

In Nederland is de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) de instantie die kentekens uitgeeft voor alle motorvoertuigen. Dit zijn belangrijke nummers, omdat er informatie aan verbonden zijn van het voertuig en de eigenaar. De gegevens over het voertuig zijn openbaar en dus voor iedereen op te vragen via internet, behalve de informatie over de eigenaar. Deze gegevens zijn beschermd door de wet.

Het is belangrijk om het kenteken te controleren wanneer je een tweedehands auto gaat kopen. Als je het kenteken invoert op de website van de RDW krijg je direct de basisgegevens te zien. Dit zijn onder andere het merk en type auto, maar ook het bouwjaar en de kleur.

Behalve standaard en basisgegevens, zijn er ook bijzonderheden vermeld. Deze informatie is bijzonder belangrijk en handig om te weten of de verkoper eerlijk is. Naast de al genoemde informatie kun je ook opvragen welk onderhoud er aan de auto is gepleegd. Ook is er informatie te raadplegen over schade die aan deze auto is hersteld. Schade die later problemen kan geven aan het voertuig (door roest bijvoorbeeld). Maar ook motorische en elektrische problemen van het voertuig.

Voor alle zichtbare en verborgen mankementen, is kentekencheck.eu een grote vijand. Maar wel jouw grote vriend. Maak daar gebruik van. Dan ben je niet afhankelijk van een verkoper die je wel of niet wilt vertellen wat de geschiedenis van het voertuig is.