mei 21, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

bureaustoel kopen

Pijn op je werk, doe er wat aan

Werk is een groot onderdeel van je dag en daarom je leven. Het is dan ook ontzettend vervelend als je pijn ontwikkelt door je kantoorbaan. Als je de pijn niet snel aanpakt kan het je volgen naar huis waar je blijvende last hebt. Pak daarom gelijk bij RSI klachten de pijn aan. Hierbij is het oude motto, voorkomen is beter dan genezen, iets om in gedachten te houden. Je kan namelijk wel zalfjes kopen en pillen slikken om de pijn tegen te gaan, maar waarom niet de bron van de pijn aanpakken? Veel klachten zoals rugklachten die voorkomen bij kantoorbanen worden veroorzaakt door een verkeerde houding achter het bureau. Ook is te lang zitten een grote oorzaak van pijn.

De oplossing voor jou bestaat

Als jij pijn hebt van de lange uren die je zittend doorbrengt is het een goed idee om met je leidinggevende eens te praten over een zogenaamd zit sta bureau. Zit sta bureaus zijn bureaus die je in hoogte kan verstellen met gemak. Hoe de hoogte versteld moet worden hangt van het type bureau af. De een werkt op stroom terwijl de andere werkt met een slingertje. Als je merkt dat je al een tijdje zit kan je opstaan en het bureau omhoog zetten. Pas wel bij het installeren op de lengtes van de kabels van de computer! Je kan wanneer het bureau omhoog gezet is fijn staand werken wat goed is voor je rug.

Wat als ik ook moeite heb met staan?

Nou is dit natuurlijk geen oplossing voor personen die last hebben van lang staan. Die zijn dus verplicht om lange uren zittend door te maken. Besteed in zo’n geval aandacht aan datgene waar je al die tijd op doorbrengt, je stoel! Er zijn speciale stoelen op de markt die ontworpen zijn voor jouw probleem. Een dergelijke stoel heet een 24uurs stoel. Een 24uurs stoel verraad zijn functie al gelijk in de naam. Het is een stoel waar heel lang op gezeten kan worden. Deze stoelen zijn prijzig maar dat is met een reden. Ze zijn gemaakt voor een optimale zithouding zodat de gebruiker zo min mogelijk last heeft tijdens het werken.