juni 14, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

Redenen waarom je een vpn nodig hebt

Vpn, oftewel Virtual Private Network, is een soort netwerk waarmee je verbinding kunt maken met andere netwerken via een computernetwerk. Hiervoor wordt een ander privé-netwerk gecreëerd dan het netwerk dat je thuis, op school of op kantoor gebruikt. Dit netwerk is beveiligd door een beveiligde website, die het verkeer dat er doorheen gaat kan versleutelen. Gedurende een lange tijd zijn er nieuwe en meer geavanceerde VPN-diensten ontwikkeld en deze worden voortdurend verbeterd om aan al je online privacybehoeften te voldoen. Hieronder vind je onze redenen waarom je voor een VPN zou moeten kiezen:

Mogelijkheid om de locatie te selecteren

Als je net als ik toegang wilt hebben tot content buiten je lokale geografische regio, zijn je mogelijkheden beperkt. Mey een Vpn is het mogelijk om de locatie van je VPN-server te selecteren, zodat je bijvoorbeeld verbonden bent met een Amerikaanse server en kunt genieten van een native ervaring op Netflix.

Betere internetsnelheden

Soms heb je geen snelle internetverbinding nodig en kun je zelfs genoegen nemen met een langzamere. Als je Skype gebruikt om in het buitenland te bellen, of Netflix streamt vanuit je lokale regio, dan heb je een snellere verbindingssnelheid nodig dan die van je lokale provider. Als je je lokale provider gebruikt voor al je internetbehoeften, dan kan het zijn dat je in sommige gevallen problemen ondervindt als je niet voldoende snelheid hebt.

Met een VPN heb je nog steeds toegang tot het internet van je lokale land, maar je zult geen vertraging ondervinden vanuit de andere regio’s.

Waarborg je anonimiteit

Veel landen hebben onderdrukkende regelgeving en beleid, die je vrijheid van meningsuiting beperken. Je wilt je vrijheid van meningsuiting niet op het spel zetten door gebruik te maken van de internetnetwerken van deze landen. Met een VPN-dienst kun je je locatie wijzigen en anoniem blijven.

Bron: https://goodvpnservice.com/nl/