juni 13, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

onderzoek doen

Studie tip: laat je scriptie nakijken

Het was eindelijk zo ver, ik was aan het einde van mijn studie aangekomen. Maar het belangrijkste moet nog komen, ik moest mijn scriptie nog schrijven. In het schrijven van een scriptie gaat ontzettend veel tijd en moeite zitten, en het heeft mij ook behoorlijk wat nachtwerk gegeven. Uiteindelijk zul je wel een goed verslag in moeten leveren, dus er gaat nou eenmaal veel tijd en inspanning kosten. Als je je scriptie af hebt wil je natuurlijk weten of deze foutloos is geschreven. Laat dan je scriptie nakijken op fouten bij de Schrijfdokter!

Verslag schrijven

Waarom laat je je scriptie nakijken?

Wanneer je je scriptie schrijft zul je er achter komen dat het alles behalve makkelijk is. Je zal onderzoeken moeten doen en alle verzamelde informatie op een juiste en overzichtelijke manier in je verslag zetten. In mijn geval was het schrijven van mijn scriptie alles behalve makkelijk. Naast dat ik regelmatig tegen dingen aanliep, heeft het me ook maanden aan tijd en moeite gekost. Toen ik eindelijk klaar was met het schrijven van mijn scriptie was de vreugde van korte duur, ik realiseerde me namelijk dat ik mijn scriptie nog lang niet klaar was om ingeleverd te worden. Juist omdat het zo belangrijk is om een goede scriptie in te leveren, is een goede controle hiervan zeer belangrijk. De hele tekst moet op orde zijn en mogen geen fouten meer in zitten. 

Tijd investeren

Wat krijg je er voor terug?

Van studiegenoten had ik al een keer gehoord dat zij van plan waren om hun scriptie te laten controleren. Ik heb mezelf toen wel even afgevraagd of dit wel echt het geld en de moeite waard zou zijn. Toen heb ik er uiteindelijk toch voor gekozen om mijn scriptie na te laten kijken en dit is zeker de moeite waard geweest. Zo heeft de Schrijfdokter niet alleen mijn spel- en grammaticale fouten verbeterd, ook hebben zij aangegeven welke stukken onduidelijk waren. Zo zijn er fouten gevonden die ik zelf over het hoofd heb gezien. Ik heb mijn scriptie aan kunnen passen en uiteindelijk een goed verslag in kunnen leveren.  Kortom, het laten nakijken van je scriptie heeft alleen maar voordelen voor jezelf en voor je verslag.