juli 23, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

AGV 2

Systeem voor Automated Guided Vehicles

Om goed te kunnen functioneren hebben Automated Guided Vehicles (AGV’s) software nodig. Deze software ondersteund de AGV in wat de AGV moet uitvoeren. Er zijn verschillende softwares, gezien er ook verschillende Automated Guided Vehicles zijn.

AGV software gebruik

De software voor Automated Guided Vehicles bestaat uit het ondersteunen van navigatie, sturing, transportbeheer en verkeerscontrole. Door deze software onderdelen kan een Automated Guided Vehicle zich zelfstandig voortbewegen door onder andere magazijnen en fabrieken. Een software bestaat uit drie onderdelen. Bijvoorbeeld AGV Fleet Management. Dit ondersteunt de AGV met functioneren in taken beheren en uitvoeren, communicatie met de navigatie software, een alarm, verkeersmanagement, monitoren en aansturen van de AGV’s. Een ander onderdeel is de AGV Navigation software. Deze gebruik je om de structuur en indeling van de ruimte waar de AGV moet functioneren in beeld te brengen. Zodat de AGV hier langsheen gaat en je geen aanpassingen hoeft te doen aan de ruimte. Navigation software is heel nauwkeurig tot op de 1 cm en 1 graad. Het laatste onderdeel is Mapping software. Hiermee wordt het toepassingsgebied van de AGV in kaart gebracht en de routes en functionaliteiten gecreëerd. Mapping software is een goede keuze wanneer je graag het overzicht wil houden over het verkeer van de AGV.

AGV palletmover

Een palletmover verplaatst elk soort type pallets automatisch uit zichzelf, mits die opdracht gegeven is. Wanneer de palletmover aangestuurd is kan deze zelf op pad om de pallets van de ene kant van de ruimte naar de andere kant te brengen. Of kan hij gebruikt worden bij bijvoorbeeld bij het lossen en laden van pallets. Het fijne aan een AGV palletmover is dat de productiviteit van het bedrijf omhoog gaat, het apparaat heeft namelijk maar minimale onderbreking nodig en werkt verder 24/7. De AGV beschikt over goede veiligheidssensoren, waardoor ongelukken vermeden kunnen worden. En eventuele botsingen of het beschadigen van producten voorkomen worden. Een palletmover beschikt over de kracht om het gewicht van ruim 1300 kg te tillen en verplaatsen.