juli 23, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

De voordelen van een dashcam zijn talloos

De voordelen van een dashcam zijn talloos

 

Een vriendin van me gaf me laatst enorm nuttig nieuws, dat is nou echt een tip waarvan ik weet dat ik er écht iets aan heb gehad. Zij zei me namelijk dat het wel iets voor mij zou zijn om voortaan een dashcam in mijn auto te installeren. Dit is allemaal ter sprake gekomen nadat ik slachtoffer ben geworden van een ongeluk, iets wat duidelijk buiten mijn schuld lag maar waar ik nooit iets tegen heb kunnen doen aangezien er geen getuigen waren om mijn verhaal te staven. Het is op klaarlichte dag gebeurd maar kennelijk kan niemand vertellen wat er nou precies is gebeurd. Het erge is, ik begin tegenwoordig ook te twijfelen aan mijn eigen verhaal en dat maakt me erg onzeker, eigenlijk weet ik ook niet tot op de seconde wat er precies is gebeurd, behalve dat er een spookrijder frontaal op me is gebotst. Dit is een van die zaken die nooit opgelost worden, en juist dat had ik kunnen voorkomen door een dashcam in mijn auto te hebben, die geeft je je antwoord in zaken als deze. Geen getuigen in de buurt en geen camera’s op straat die het geregistreerd hebben, het lijkt haast onmogelijk hier in Nederland maar toch is dat het geval geweest. Tegenwoordig overkomt dat me niet meer, want nu heb ik de dashcam veilig op mijn dashboard geïnstalleerd. Die registreert overigens ook de dingen als ik niét aan het rijden ben, maar mijn auto bijvoorbeeld geparkeerd heb. Door het motion detect system registreert de dashcam alle soorten bewegingen om en rondom mijn auto, waardoor ie aan flikkert zodra er iemand of er iets in de buurt komt. Daarmee kun je bijvoorbeeld preventief vandalen of dieven afschrikken of de beelden naderhand naar de politie brengen om als bewijsmateriaal te laten dienen.