mei 21, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

camerabewaking

Dit moet je weten over camerabewaking voor je huis of terrein

Wist je dat steeds meer mensen kiezen voor camerabewaking om hun eigendommen te beschermen? Het is een efficiënte manier om je huis, bedrijfspand, terrein of andere vorm van vastgoed in de gaten te houden. Want als je iets hebt dan zijn er altijd mensen die het ook willen hebben. 

Thuis een camera

Hoewel we voorheen zagen dat camera’s vooral werden gebruikt door mensen die hun bedrijf wilden beschermen, zijn er nu veel meer personen die ook hun huis op deze manier voorzien van camera’s. Dat is je goed recht maar er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden. 

camerabewaking

De AVG van je gemeente

Elke gemeente heeft een document dat we AVG noemen. Hierin staat wat de lokale regels zijn in jouw gemeente. Natuurlijk zijn er ook landelijke regels, met name als het gaat om je recht op privacy. Raadpleeg deze regels altijd goed voor je een camera koopt – dat geldt zeker voor de lokale regels. Want hoewel je vrijwel altijd het recht hebt om camera’s op te hangen in je eigen huis, zijn er vaak wel regels over het filmen van de buitenkant van je huis. Vaak kun je dan namelijk ook een deel van de stoep of misschien wel het huis van de buren zien. Je mag niet zomaar beelden maken van het huis van je buren en dat is precies de reden dat je de regels moet controleren en de positie van de camera moet controleren.