juni 24, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

Een EHBO cursus voor ongevallen op de werkvloer

Eerste hulp kan te allen tijde uitgevoerd moeten worden op de werkvloer. Het is daarom van belang dat jij en jouw medewerkers de juiste kennis hebben om deze hulp ook daadwerkelijk uit te voeren. Bij G4S Training & Safety kun je daarom een EHBO cursus volgen. Met de EHBO cursus krijgen jij en jouw medewerkers alle theorie en praktijk die nodig zijn om te kunnen handelen in bedreigende situaties. 

Met een EHBO cursus kun jij handelen naar de situatie 

Een EHBO cursus bestaat uit zowel theorie als praktijk. Deze cursus duurt drie dagen, waarbij verschillende ongevallen worden behandeld. Zo leer je bijvoorbeeld medische verschijnselen te herkennen en hier ook naar te handelen. Dit kan zowel het plakken van een pleister zijn als het herkennen van beroertes en flauwtes. Daarnaast leer je ook gebruik te maken van een AED. Een EHBO’er verleent als het ware eerste hulp in levensbedreigende situaties voordat professionele hulp is gearriveerd. 

Aan de hand van levensechte situaties leer jij handelen 

Doordat er levensechte situaties nagebootst worden, is het van belang dat jij jouw hoofd koel weet te houden in stressvolle situaties en ook alle handelingen uit kunt voeren. Niet alleen de vaardigheden worden dus getoetst, maar ook jouw stressbestendigheid. Wanneer je alles kunt aantonen, dan ontvang je een EHBO-diploma van het Rode Kruis. Met dit diploma mogen jij en je medewerkers officieel hulp verlenen. 

Herhalingstraining voor meer kennis en vaardigheden  

Na twee jaar moet het diploma verlengd worden. Het is daarom van belang dat ook de herhalingscursus iedere twee jaar gevolgd wordt. Daarnaast is het hebben van EHBO’ers op de werkvloer verplicht wanneer de kans op een ongeval groter is dan bij een gemiddeld bedrijf. Met de herhalingscursus houd je jouw kennis up-to-date en kun je mensenlevens blijven redden op de werkvloer.