april 23, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

Heb je organisatorische vaardigheden? Waarom dan niet secretaresse worden?

Misschien is dit niet het soort beroep waar je in eerste instantie aan dacht. Er bestaat ten onrechte een bepaald vooroordeel over secretaresses. Men denkt vaak dat het luie en domme dames zijn die de hele dag niets anders doen dan nagels vijlen. Niet is echter minder waar. Secretaresse worden kan je alleen als je beschikt over organisatorische vaardigheden, verantwoordelijkheidsgevoel en heel veel inzet. Klinkt als een zware baan? Dat klopt. Als secretaresse krijg je dagelijks de nodige stress te verwerken omdat jij voor veel mensen het aanspreekpunt bent binnen een organisatie. Jij zorgt ervoor dat vergaderingen goed worden geregeld, afspraken worden gemaakt en de vliegtickets voor de eerstvolgende zakenreis keurig worden geboekt. Ook ontvang je bezoekers, regel je een zakenlunch, houdt je de agenda’s bij en verwerk je de post. En dit alles doe je tegelijkertijd zonder het overzicht te verliezen.

1

Kies zelf je richting

Secretaresse worden kun je dus niet zomaar. Je moet beschikken over de juiste eigenschappen en een opleiding hebben gevolgd. Tijdens de opleiding leer je alles over administratie en het uitvoeren van secretariële taken. De basisopleiding is heel breed, zodat jij naderhand zelf kunt bepalen welke richting je op wilt. Je kunt dan altijd nog besluiten om jouw kennis aan te vullen met extra cursussen. Wie weet beland je uiteindelijk wel in de top van het bedrijfsleven.

Parttime secretaresse worden

Een baan als secretaresse kun je vaak goed combineren met een gezin. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden om ook als parttime medewerker aan de slag te kunnen. Dus als je van plan bent om aan kinderen te beginnen is dit beroep een hele goede keuze. Je kunt dan fulltime beginnen en in een later stadium altijd nog besluiten om minder te gaan werken. Bij veel bedrijven is dit geen enkel probleem.