juli 23, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

Het leven van een IT adviseur verbeteren met 3 tips

Als je een eigen bedrijf hebt, heb je wellicht al eens gebruikgemaakt van de diensten van een IT consultant. Of misschien wil je dat binnenkort gaan doen. Een IT consultant werkt vaak voor een consulting bedrijf en wordt steeds voor een andere klant ingezet, maar het kan zijn dat jij de eigenaar bent van een grote onderneming die constant nieuwe IT toepassingen implementeert. Dan kun je een IT adviseur beter zelf in dienst nemen. Hij of zij kan jouw onderneming voorzien van advies of verzorgt direct het beheer van netwerken, software en/of apparaten. Het vergemakkelijken van IT processen levert jouw bedrijf winst op, dus het mag de IT adviseur ook wel wat opleveren, nietwaar? Met deze 3 tips kun je het leven van de IT consultant een beetje helpen verbeteren.

Tip 1. Goede koffie doet wonderen

Een goede IT adviseur houdt altijd rekening met de doelstelling van het bedrijf waarvoor zij of hij werkt, heeft uitgebreide kennis en werkt efficiënt. Natuurlijk beschikken ze nog over andere eigenschappen (zo herken je een ijzersterke IT consultant). Als je eenmaal zo’n kanjer hebt gevonden, wil je hem of haar natuurlijk niet meer kwijt. Maak een werkdag dus zo aangenaam mogelijk en zorg dat er een goed koffiezetapparaat in je bedrijfspand staat. Met wat extra brandstof in de motor, kan de IT adviseur jouw informatiesystemen nog beter en scherper beheren. Het is wel beter om te wachten met koffie drinken tot na half tien, om het cortisolniveau niet te verstoren…

ERP oplossing

Tip 2. Haal een goede ERP oplossing in huis

Maak het IT adviseurs gemakkelijk en laat ze werken met een betrouwbare ERP oplossing. ERP staat voor Enterprise Resource Planning en heeft als doel de productiviteit van organisaties te maximaliseren, de kosten te beheersen en de klantgerichtheid te vergroten. Om dit te bereiken wordt de automatisering van administratieve, financiële, commerciële en logistieke processen ondergebracht in één softwareoplossing: het ERP systeem. ERP software is toepasbaar voor vrijwel alle typen organisaties, van groot tot klein en van producerend tot dienstverlenend.

Tip 3. Optimaliseer de werkomgeving

Een IT adviseur zal een groot deel van de dag op kantoor doorbrengen. Een goede werkomgeving is daarom belangrijk. Deze kun je optimaliseren door de temperatuur en de luchtvochtigheid te controleren. Ook rust en daglicht spelen een grote rol. Zorg dat er zo min mogelijk lawaai is zodat de IT consultant niet constant geprikkeld wordt maar zich goed kan concentreren, en zorg voor daglicht om het biologische ritme te stimuleren en de productiviteit te bevorderen.