juli 23, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

Uitzendbureaus: waarom, en hoe werken ze?

Jij bent op zoek naar een nieuwe uitdaging, of je hebt gewoon zin in iets anders. Of je bent net klaar om de arbeidsmarkt op te gaan. Om wat voor reden dan ook: je zoekt een nieuwe baan. Maar in de wirwar van vacatures kan dat vaak nog best wel ingewikkeld zijn. En dat terwijl jij wil werken. Je hebt helemaal geen tijd of zin om uren door vacatures te bladeren, werkgever na werkgever te bellen en overal op gesprek te komen. Daarom zijn er uitzendbureaus als Verdowerkt, zij nemen het moeilijke deel van werk zoeken over, zodat jij kan doen waar je zin in hebt: namelijk je werk.

  1. Eerst: een introductie

Als je besluit om samen met een uitzendbureau op zoek te gaan naar een baan begin je met een eerste kennismaking. Zij kunnen immers niets als ze niet weten wie jij bent, en wat jij. Samen met het uitzendbureau kijk je naar jouw dromen, ambities, vaardigheden, ervaring, opleiding en certificaten. Het uitzendbureau weet nu wat je kan en wil, en doordat zij ook precies weten wat de werkgevers willen hebben ze binnen de kortste keren een match, en dan kan jij aan de slag.

  1. En dan: de nieuwe baan

Als er dan iets gevonden is tussen al die Veenendaal vacatures mag je kennis maken met je nieuwe werkgever. Lijkt het jullie in het echt ook wat? Dan kan je zo goed als direct beginnen. Je uitzendbureau regelt het papierwerk. De eerste tijd zal op papier nog in dienst zijn van het uitzendbureau, maar na enige tijd mag de werkgever je een vast contract aanbieden. Dit is vaak een grote stap: je hoort nu echt bij het bedrijf, en dat levert je een hele hoop groeiruimte op. Het gebeurt namelijk vaak zat dat iemand die via een uitzendbureau in is gestroomd zich helemaal een weg naar de top baant.