juli 23, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

Microsoft Windows 10, is dit systeem iets voor jou of niet?

Microsoft Windows 10 is een belangrijk besturingssysteem voor op de computer. Niet alleen voor computers is het zeer geschikt, maar ook voor laptops. Windows 10 wordt inmiddels al door ontzettend veel mensen gebruikt. Ook de meeste voorlopers van Windows 10 waren een groot succes. Vooral Windows Vista, XP en 7 waren zeer grote successen. Op Windows 8 was vrij veel kritiek omdat de taakbalk verdwenen was. De taakbalk is weer terug in Windows 10. Bovendien heeft het systeem nog veel meer nieuwe functies en aanpassingen. De meeste mensen zijn daarom erg te spreken over deze nieuwe versie van Windows. Ben jij van plan om het systeem te kopen? Dan lees je hier alle informatie die je nodig hebt.

Ontwikkeld door Microsoft

Microsoft Windows 10 is gemaakt door het bedrijf Microsoft. Dit bedrijf is erg bekend, en dit ook al een tijd lang. In 1975 werd Microsoft opgericht. Het bedrijf werd toen opgericht door Bill Gates en Paul Allen. Deze oprichters wisten binnen een korte tijd al vrij veel te bereiken. Het duurde eventjes voordat het bedrijf echt succesvol werd, maar dat de oprichters wisten wat ze deden is zeker. Vanaf de middelbare school waren beide oprichters al geïnteresseerd in computers. Uiteindelijk hebben Bill Gates en Paul Allen heel wat bereikt met Microsoft. Tegenwoordig is het een van de grootste bedrijven ter wereld. Bill Gates zit nog steeds in de raad van bestuur bij Microsoft.

Windows heeft veel voordelen

Windows heeft ontzettend veel voordelen die het systeem zo aantrekkelijk maken. Windows 10 heeft voordelen ten opzichte van eerdere versies. Ook heeft Windows veel voordelen ten opzichte van andere besturingssystemen. De meeste mensen kiezen uiteindelijk voor Windows, dit onder andere dankzij het grote gebruiksgemak. Het enigste andere besturingssysteem dat een beetje kan concurreren met Windows is Mac OS. Echter richt Mac OS zich toch weer op een heel ander soort gebruiker. Windows is voor vrijwel iedereen geschikt, terwijl besturingssystemen zoals Linux en Mac OS een specifieke doelgroep lijken te hebben.

Minder kwetsbaarheden in het systeem

Een groot voordeel van Microsoft Windows 10 is dat het systeem minder kwetsbaar is dan andere systemen. Wanneer je regelmatig op internet zit, dan zou je een virus kunnen oplopen. Geen virus waar je zelf besmet mee wordt, maar een computervirus. Toch is ook dit niet zonder gevaar. Een virus kan namelijk gebruikt worden om je belangrijke data mee te spelen. Een virus maakt je computer dus niet alleen erg sloom, maar ook kunnen hackers er bijvoorbeeld met je bankgegevens vandoor gaan. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat jouw computer tegen dergelijke aanvallen beschermd is. Wanneer je voor Windows 10 kiest, dan heb je een betere bescherming dan met een verouderd systeem. Windows 10 wordt nog steeds regelmatig geüpdatet om kwetsbaarheden te verwijderen. Dit gebeurt direct zodra Microsoft achter een kwetsbaarheid komt. De kans dat je gehackt wordt is dus vele malen kleiner met een veilig systeem zoals Windows 10.

Volledig te personaliseren

Windows 10 is eenvoudig te personaliseren. Zo kan je bijvoorbeeld elke gewenste afbeelding als achtergrond gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen dat de achtergrond van afbeelding wisselt om de zoveel tijd. Hetzelfde geldt voor je screensaver. Je kunt verschillende gebruikersnamen aanmaken en je kunt deze ook een wachtwoord geven. Elke gebruiker kan een eigen plaatje kiezen. Ook het startscherm kan je tegenwoordig helemaal van kleur veranderen. Je kunt jouw Windows 10 computer dus helemaal personaliseren. De meeste mensen vinden ook dit een erg prettige functie.

Gemakkelijk om te gebruiken

Een ander voordeel van Microsoft Windows 10 is hoe ontzettend gemakkelijk je het programma kunt gebruiken. Zo is een besturingssysteem als Linux bijvoorbeeld minder makkelijk om te gebruiken. Vooral voor minder technische mensen is een systeem als Windows 10 wel zo fijn. Windows is geschikt voor iedereen, voor gamers, ouderen, studenten en ondernemers. Iedereen kan Windows op zijn eigen manier gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien zijn er weinig spellen of programma’s die je op Windows niet zal kunnen gebruiken. Bijna elk bekend programma heeft wel een versie die geschikt is voor Windows 10.

Verschillende edities

Je kunt uit verschillende Microsoft Windows 10 edities kiezen. Je kunt voor de Home-editie kiezen, maar ook voor de Pro-editie. Welke versie je het beste kunt kiezen is volledig afhankelijk van je eigen wensen. De Home-editie is voor de meeste mensen geschikt, maar de Pro-editie is voor zakelijk gebruik een betere optie. Wanneer je voor de zakelijke editie kiest, dan kan je gebruik maken van een aantal extra opties. Zo kan je bijvoorbeeld met BitLocker je harde schijf versleutelen. Ook kan je gebruik maken van Remote Desktop en Assigned Access met deze versie. Assigned Access is een programma waarmee je andere kunt beperken tot één programma op de computer.

Essentieel als je Office wilt gebruiken

Als je gebruik wilt maken van Microsoft Office, dan heb je Windows nodig. Office verdient een aparte vermelding, omdat het programma zo ontzettend geliefd is. Office wordt overal gebruikt, op scholen, maar ook binnen bedrijven. Office is eigenlijk niet slechts één programma, maar bevat meerdere programma’s. Alle programma’s hebben hun eigen functie en zijn zeer eenvoudig om te gebruiken. Vind je het maken van goede verslagen belangrijk? Dan is Word ideaal voor jou. Wil je een mooie presentatie maken? Dan is PowerPoint een geschikt programma.

Goedkoop te krijgen op verschillende plekken

In veel gevallen is Windows zeer duur, maar Microsoft Windows 10 is erg goedkoop te krijgen bij een aantal verschillende aanbieders. Zo kan je het systeem bijvoorbeeld aanschaffen op de website: GamekeyDiscounter.nl. Op deze websites worden games tegen scherpe prijzen verkocht. Naast games kan je er dus ook terecht als je een nieuwe Windows installatie wilt. Het bedrijf verkoopt ook Windows tegen scherpe prijzen. Het is belangrijk dat je een originele licentie koopt. Bij GamekeyDiscounter.nl kan je hier altijd zeker van zijn. Het bedrijf is immers zeer betrouwbaar en staat hier ook bekend om.