juni 13, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

Domeinregistratie

Naam van je website

Een van de eerste dingen die je moet doen wanneer je een nieuwe website of webshop wilt starten, de domeinnaamregistratie. Maar wat is een domeinnaam eigenlijk, en wat houdt dit precies in. Eigenlijk heeft een domeinnaam een lang IP adres, omdat het niet handig is om zo’n lang nummer te onthouden wordt het nummer vertaald naar een domeinnaam. In principe heb je twee soorten domeinnamen, de eerste soort verwijst naar een land. Bijvoorbeeld NL voor Nederland en DE voor Duitsland. De tweede soort staat niet voor een land, bijvoorbeeld .com, .org of .net. 

Domeinregistratie

Regels voor een naam

Er zijn natuurlijk wel regels verbonden aan een domeinregistratie, zo moet de naam van je website aan bepaalde eisen voldoen. Een naam moet minimaal 2 en maximaal 63 tekens bevatten, vaak is een korte naam eenvoudiger te onthouden voor bezoekers van je website of webshop. Je kunt bij de registratie van je domeinnaam ook zoeken of de naam al in gebruik is, verder zijn er nog een aantal regels die je krijgt als je de naam van je website vast wil leggen. Bij weoke.nl kun je kijken of de naam die je wilt nog vrij is, en deze natuurlijk ook registreren.

Kenmerken bij een registratie

Wanneer je een domeinregistratie doet wil je er zeker van zijn dat je dit veilig en vertrouwd kunt doen, bij weboke.nl hoef je daar geen zorgen over te hebben. Je blijft altijd de eigenaar van het domein, ook wanneer je besluit om over te stappen naar een andere dienst. Acties als een domeinnaam voor 50 cent en het jaar erop veel geld betalen doet het bedrijf niet aan mee, duidelijke heldere prijzen waarbij je precies weet waar je aan toe bent.  Wat voor extensie je ook zoekt, je vindt altijd een geschikte om je naam te kunnen registreren.