april 23, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

Payrolling: om deze 4 redenen een slimme keuze voor werkgevers

Verspreid over heel Nederland in over alle denkbare sectoren zijn er bedrijven die hun personeel in dienst hebben via een payrollconstructie. Kortweg kun je dan stellen dat deze medewerkers niet formeel in dienst zijn bij de werkgever waar ze elke dag voor werken, maar bij een payrollorganisatie. Dat payrolling zo veel wordt gebruikt door werkgevers moet in wezen wel betekenen dat er vele voordelen aan verbonden zijn, en inderdaad. Hieronder lees je over vier van de voordelen die doorgaans als het meest essentieel worden beschouwd.

Verkleining ondernemersrisico’s

Dat ondernemen risico’s inhoudt, dat weten alle ondernemers natuurlijk zelf ook wel. Deze risico’s hebben ook nog eens meestal te maken met zaken die buiten je eigen invloed liggen. Er is dan ook totaal niets mis mee als je zou proberen deze risico’s tot een minimum te beperken. Welnu, payrolling helpt je daarbij. Zo hoef jij je geen zorgen te maken om het zakelijke gedeelte van momenten waarop personeel plotseling ziek thuis komt te zitten of zelfs ontslag neemt. De financiële consequenties die hierbij komen kijken zijn namelijk voor rekening van de payroller. Bovendien hoef je in het geval van een langdurig zieke medewerker je niet te bekommeren om vraagstukken omtrent de re-integratie.

Juridische kennis in huis

Het leven van een ondernemer is zeker niet altijd zo mooi als sommigen denken. Zo kan het bijvoorbeeld soms nodig zijn om een medewerker te ontslaan. Dit kan erg moeilijk zijn, zeker als je op persoonlijk vlak een band hebt met dit personeelslid. Nóg lastiger wordt het als de werknemer in kwestie de zaak niet accepteert. Dan zou het kunnen leiden tot schikkingen of zelfs rechtszaken. Met een payrollbureau sta je in dit soort heikele kwesties gelukkig sterk. Van een goede payroller mag je er althans van uit gaan dat ze je op juridisch vlak kundig bij staan in deze en alle andere mogelijke situaties waarbij dit nodig is.

Payrolling

Personeel flexibeler inzetten

Een ander interessant voordeel aan payroll is dat je aan de hand van een samenwerking met een payrollorganisatie meer vrijheid hebt bij het inzetten van je personeel. Dit voordeel geldt uiteraard vooral als er in jouw bedrijf soms sprake is van momenten waarop het duidelijker drukker is dan op andere momenten. Met een slimme payrollconstructie kost het weinig moeite je daarop in te dekken. Bovendien kun je via een bureau de medewerkers waarop je een beroep doet vaker een tijdelijk contract geven dan anders. Ook dit biedt voor sommige sectoren interessante voordelen.

Tijdwinst

Inmiddels heb je vast wel in de gaten dat je met payroll een hoop zaken uit handen geeft aan het payrollbureau in kwestie. Een groot doel hiervan is voor veel bedrijfsleiders het boeken van tijdwinst. Hiermee kun je eigenlijk zo ver gaan als je zelf wilt. Zo kun je er ook voor kiezen om het werven, selecteren en aannemen van nieuwe medewerkers door een payroller te laten overnemen. Het opmaken van contracten en het maandelijks verstrekken van loonstroken loopt ook al via hen. Kortom: je kunt je dan dus meer dan ooit richten op het échte ondernemen!