april 18, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

Typo 3; een website gereed voor de toekomst

Typo 3 is een Open Source Content Management Systeem (CMS) waarmee je zelf (of je ICT-medewerkers) je website kunt onderhouden en uitbreiden. Het is wereldwijd één van de meest bekende en gebruikte CMS’en en dit is niet voor niets. Het is zeer gebruikersvriendelijk, je kunt er verscheidene gratis modules aan toevoegen en wil je in de toekomst gaan uitbreiden dan is dit geen probleem.

Typo 3 en Open Source

Open Source software is software die door iedereen kan worden gebruikt en aangepast. Daardoor heb je als gebruiker veel mogelijkheden en kun je je website precies zo ontwerpen als je zelf wilt. Dit heeft direct tot gevolg dat een Open Source CMS dus regelmatig wordt verbeterd en aangepast. Een welbekend probleem met Open Source sites is dat ze gemakkelijk door hackers gevonden kunnen worden. Controleer dus altijd de veiligheidsmaatregelen die door de ontwikkelaar worden aangeboden.

Is Typo 3 geschikt voor jouw website?

Typo 3 is erg populair om de vele uitbreidingsmogelijkheden die je ter beschikking hebt. Het wordt bijvoorbeeld veel toegepast op webshops en andere complexe grotere websites. Als jij Typo 3 overweegt, vraag je dan ten eerste af of jouw website groot genoeg is en of je in de toekomst gaat groeien. Daarnaast is Typo 3 erg gebruikersvriendelijk, maar heb je ook veel hulp ter beschikking als je in problemen komt. Met Typo 3 laat je een veilige website bouwen die klaar is voor de toekomst.