april 18, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

Vergelijk en kies de juiste creditcard

Met een creditcard kun je over de hele wereld betalen. Dat is erg gemakkelijk, want dan zit je nooit om geld verlegen als je iets wilt kopen. Er zijn twee verschillende soorten creditcards. De klassieke creditcard, waarbij je echt op krediet koopt. De andere versie is de prepaid creditcard. Deze werkt op dezelfde manier als een prepaid telefoon. Je zet zelf een tegoed op de kaart en daarmee kun je betalen. Een prepaid creditcard is voor iedereen beschikbaar, omdat het niet met krediet werkt. Het werkt feitelijk hetzelfde als een gewone bankpas. Om ermee te kunnen betalen, dient er geld op te staan. Je hebt alleen wel de voordelen van een creditcard, zoals kunnen betalen in het buitenland, op tolwegen, bij bestellingen bij webwinkels enzovoort. Je kunt voordat je tot aanschaf overgaat het beste eerst creditcards vergelijken.

Verschillende voorwaarden prepaid creditcards
Bij verschillende creditcards horen ook verschillende voorwaarden. Als je een prepaid creditcard wilt aanschaffen, kun je het beste eerst de voorwaarden bekijken en zo de kaart kiezen die het beste bij jou past. Alle prepaid creditcards kennen een jaarbijdrage en ook voor het opladen van de kaart kan een bijdrage berekend worden. Dat laatste is niet bij alleen prepaid cards het geval, maar als het wel zo is, dan is het een vast bedrag of een percentage per keer dat je de kaart oplaadt. De kaarten hebben vaak ook nog een aantal extra’s. Deze kun je lezen op de sites van de kaart van de bedrijven waar je een dergelijke prepaid card kunt aanvragen.

Verschillende voorwaarden klassieke creditcard
Een klassieke creditcard is niet voor iedereen beschikbaar. Als je een creditcard aanvraagt vul je eerst een vragenformulier in. Hierop geef je ook aan wat je inkomen is en wat je vaste lasten zijn. Als je bijvoorbeeld niet voldoende verdient en de verstrekker denkt dat je de lasten niet aankunt, kan het zijn dat je geen creditcard krijgt. Bovendien dien je ook aan te geven hoeveel krediet je per maand wilt krijgen. Je kredietwaardigheid mag door degene waar je de creditcard aan wilt schaffen gecheckt worden bij het Bureau Krediet Registratie. Als zij jou niet kredietwaardig achten krijg je geen creditcard. Voor een klassieke creditcard betaal je ook ieder jaar een vast bedrag. Bij deze kaarten zitten vaak nog bijkomende voordelen als een doorlopende reisverzekering en de aankopen die je met de creditcard betaalt zijn voor langere tijd verzekerd en kunnen eenvoudig geretourneerd worden als ze niet naar tevredenheid zijn.

Creditcards vergelijken
Kijk waar je de kaart voor wilt gebruiken en of je al dan niet in aanmerking komt voor een klassieke variant. Als je een creditcard wilt om in het buitenland te kunnen betalen (zoals bijvoorbeeld op de tolweg), dan heb je niet perse een klassieke nodig, ook een prepaid is dan voldoende. Dat geldt overigens ook voor aankopen die je online doet. Soms bestaat er alleen de mogelijkheid om met een creditcard te betalen en dan is het erg praktisch als je er eentje hebt.