april 23, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

Zo creëer je een goed backlinkprofiel

Om hoger te scoren in de zoekmachines is het van belang om een goed backlinkprofiel te creëren. Elke verwijzing naar jouw website vanaf een relevante, kwalitatieve website zien zoekmachines namelijk als een positieve beoordeling. Hierdoor komt jouw website hoger in de zoekresultaten te staan. Maar hoe creëer je nu een goed backlinkprofiel voor SEO Breda? In dit artikel geven wij je een aantal handige tips.

Tip 1: Ga voor kwaliteit

SEO Breda

In het verleden keken zoekmachines nog niet zo goed naar de kwaliteit van de websites bij het beoordelen van backlinks. Het ging toen voornamelijk om kwantiteit en je kon in die tijd gemakkelijk hoger in de zoekmachines komen door zoveel mogelijk backlinks te scoren. Nu is dat anders: zoekmachines letten nu ook op de kwaliteit van de websites waarop de backlinks staan. Zorg er daarom voor dat je backlinks (in ieder geval het grootste deel) van kwalitatieve en relevante website komen.

Tip 2: Zorg voor variatie

SEO Breda

Zoekmachines kunnen het niet waarderen als je hoger in de zoekmachines komt door veel backlinks te plaatsen. Ze zien liever een backlinkprofiel dat natuurlijk is. Als je alleen maar links van startpagina’s krijgt, lijkt het er niet op dat je backlinks natuurlijk zijn opgebouwd. Probeer daarom juist te variëren. Plaats links op startpagina’s, forums en blogs. Varieer ook in het type links door zowel voor dofollow als nofollow links te zorgen.

Tip 3: Plaats niet te veel links tegelijk

Als je in één week honderd backlinks krijgt en daarna maandenlang geen één, komt dit natuurlijk niet natuurlijk over. Probeer het plaatsen van backlinks daarom goed te verdelen en plaats niet te veel links in één keer.