juni 14, 2024

Open Leaks

Zakelijk Direct Website

Workshop portretfotografie

Boost je kennis met een workshop portretfotografie

Bij een workshop portretfotografie kan je veel leren. In ieder geval, ik heb veel geleerd. Sinds een paar jaar heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Het is eigenlijk begonnen met foto’s mijn voor mijn sportclub. Actiefoto’s doen het tenslotte altijd goed op de website. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om het bos in te duiken. Elk seizoen brengt zo zijn eigen charmes met zich mee, waarbij je leuke foto’s kan maken. Zo ben ik eigenlijk doorgegroeid en ging ik ook portretfoto’s maken.

Amateur

Workshop portretfotografie, een allround masterclass

De passie had ik, maar ik merkte wel dat ik nog veel kan en wilde leren. Gelukkig voor mij zijn er vele cursussen of masterclasses te volgen. Alleen zit daar vaak veel verschil in kwaliteit tussen. Aan het einde van de dag wil je wel meer weten dan hoe je je camera moet vasthouden. Na veel zoeken en rondvragen bij fotografen werd ik eigenlijk doorverwezen naar The New PhotoSchool. Je kon zeggen dat mijn nieuwsgierigheid was aangesproken, waardoor ik een kijkje nam op de website. The New PhotoSchool is opgericht door een fotografenduo Toonen & Wientjens. Niet alleen staat er op die website prachtige foto’s, maar ben ik ook opzoek gegaan naar ander werk van ze. En daar zeg je ‘u’ tegen. Vervolgens had ik me aangemeld voor een fotografie workshop.

Belichting

Tot in de puntjes

Op de website werd aangegeven dat je een kijkje kreeg in de keuken van deze twee professionals. Nou, het ging veel verder dan alleen een kijkje. Zo’n beetje alle elementen, rondom het maken van de foto, werd uitvoerig behandeld. Denk hierbij aan het licht, juiste positie en het aansturen van een model. Doordat de workshop portretfotografie in kleine groepen worden gegeven, kreeg je veel persoonlijke begeleiding. Dit gaf je de tijd en ruimte om zelf een mooie plaat te schieten.